VW overvejer seriøst at sælge Lamborghini


VAG-gruppen ser nu seriøst på mulighederne for at skille sig af med Lamborghini.

Fiat gjorde det med Ferrari tilbage i 2016, og nu sætter VW-boss Herbert Diess for første gang ord på, at tyskerne overvejer at gøre det samme med Lamborghini. En udskillelse og børsnotering af VAG-gruppens italienske ben kan være på vej.

Og når vi siger italienske ben, så mener vi hele benet. Nemlig Lamborghini, Ducati og ItalDesign. Sidstnævnet har været en del af VAG-gruppen siden 2010. Men det kan altså meget vel snart være fortid.

LÆS OGSÅ: I Stockholm kører de dragrace på motorvejenEller snart og snart. Overfor amerikanske Bloomberg kalder Herbert Diess det dog ‘for en langsom proces’. Men at man er i gang med de indledende øvelser, så man er klar, hvis det kommer til et salg eller en børsnotering af VAG-gruppens italienske mærker.

Også farvel til Bugatti
Nu er måske også det helt rigtige tidspunkt at sælge Lamborghini fra. Finansielt har det nemlig aldrig gået bedre på fabrikken i Sant’Agata. Sidste år satte Lamborghini da også salgsrekord på 8.205 biler, hvoraf Urus-salget udgjorde de 5.000 af bilerne.

Rekordåret gav et overskud på 1,81 milliarder dollars. Lamborghini er altså en god forretning.

At VAG-gruppen skal på slankekur, er ingen hemmelighed. Faktisk er det mere end almindeligt godt kendt, at VW ligger i forhandlinger med kroatiske Rimac om en Bugatti-byttehandel. Til gengæld for elbilsaktier til VW skulle Rimac få overdraget rettighederne til Bugatti.

Intet er dog faldet på plads der endnu – altså officelt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk