Volkswagen vil sælge Bugatti

Køberen skulle angiveligt være kroatiske Rimac, som står klar med aktier i en spektakulær byttehandel. Selv har Bugatti ingen kommentarerer. 

Volkswagen købte rettighederne til Bugatti-mærket i 1998, men nu kan det franske prestige-mærke være på vej på nye hænder.

Flere internationale medier mener nemlig at vide, at Volkswagen skulle være klar til at afhænde Bugatti via Porsche til kroatiske Rimac til gengæld for flere aktier i den centraleuropæiske elbilsproducent.

På nuværende tidspunkt ejer Porsche 15,5 procent af aktierne i Rimac Automobili. Ifølge flere kilder har VAG-koncerens top allerede godkendt handlen. Kun de sidste underskrifter mangler, skriver Car Magazine.


Nogle medier mener, at aftalen kan betyde, at Volkswagengruppen sætter sig på helen 49,9 af aktierne i Rimac, mens kroaterne får adgang til den knowhow, de mangler for at udvikle deres elbilsprogram.

Ingen kommentar, siger Bugatti
Mediet Carscoops har angiveligt talt med Bugattis kommunikationschef Tim Bravo, der ikke vil kommenterer på det, han kalder ‘rygter’.

Alligevel vil han gerne pointere, at Bugatti er en profitabel forretning, og at man forventer at overgå sidste år salgstal på trods af coronapandemien.

Tilbage i 2019 var det været fremme, at Volkswagen overvejede at sælge Lamborghini fra. En historien VAG-koncernen dog var hurtigt ude for at slå ned. Lamborghini var og er ikke til salg. Dog svirrer rygterne stadig om, at andre af VAG-koncernens 12 bilmærker mere eller mindre officelt er til salg.

Først vil man skille sig af med SEAT, dernæst følger Ital Design, Bentley og Ducati.

 


Reklame: