Annonce:

DEBAT: Elbilen er en miljøkatastrofe, mener Bengt

Elbilen gør uoprettelig skade på miljøet. Det mener Jens Gjerlev fra Holbæk efter at have læst et debatindlæg i den svensksprogede finske avis Åbo Underrättelser.

– Et bilbatteri til elbilen vejer ca 500 kg, volumen er på størrelse med en kuffert. Den indeholder 12 kg lithium, 30 kg nikkel, 20 kg mangan, 15 kg kobolt, 100 kg kobber, 200 kg aluminium (produktionen er ekstremt elektrisk lukket), stål og plast. Der er 6.831 lithiumceller indeni.

– Og det burde undre, at disse giftige bestanddele af batterierne kommer fra minedrift.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sådan indleder Bengt Karlsson et debatindlæg i den svensksprogede finske avis Åbo Underrättelser. Et indlæg der er nået hele vejen til Danmark, hvor Jens Gjerlev fra Holbæk har læst med.

Og efter at have gjort det forstår han, som han selv skriver, ‘nu fuldt ud hvilke uoprettelige skader produktionen af batterier til elbiler forårsager både natur og mennesker og især børn’.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Her bor Danmarks værste bilister

I skrivende stund er Jens Gjerlevs opslag på Facebook, der kan læses i sin fulde længde her, delt mere end 109.000 gange.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men hvad mener du? Er elbilen det, der skal redde os allesammen? Eller er det i virkeligheden en miljømæssig katastrofe?

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bemærk: Ovenstående artikel er et debatindlæg, der ikke er skrevet af Boosted-redaktionen.

Vil du være med?
Har du noget på hjerte om dansk bilkultur, lovstof, trafik eller bare generelt har en holdning til noget med fire hjul, og som kan være interessant for andre? Så send et debatindlæg til Boosted-redaktionen på boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.

Debatindlæg
Debatindlæg
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie, og vi bringer gerne debatindlæg fra læsere, som har noget på hjerte indenfor bilbranchen eller den danske bilkultur. Send dit indlæg til boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler