Annonce:

Bilfirma accepterer bøde på 745 millioner kroner

Midt i en overlevelseskamp har den tyske underleverandør til bilindustrien Continental fået en bøde på 745 millioner kroner for svindel.

Den tyske underleverandør til bilindustrien Continental har svigtet sin del af ansvaret for den såkaldte dieselgate.

Underleverandøren har ifølge myndighederne lukket øjnene for den svindel, der er foregået især i Tysklands del af bilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Automobilwoche.

Derfor har de tyske myndigheder idømt virksomheden en bøde på svimlende 100 millioner euro. Det svarer til 745 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Blev lovligt i Danmark kort før jul – nu er der nyt

Noget Continental ikke har valgt at protestere over. Virksomheden mener heller ikke, at bøden på næsten 1 milliard kroner vil påvirke årsresultatet i nævneværdig grad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Virksomheden oplyser, at man allerede har sat penge nok af til at kunne dække bøden, selvom dele af forretningen sejler og er konkurstruede.

Underleverandøren, der nok er mest kendt for at producere dæk, meddelte allerede i februar, at man skærer kraftigt ned i den såkaldte Automotive-program. Det betyder massefyringer.

Spareplanen betyder også, at det tyske firma pakker sammen og forlader to adresser i byerne Wetzlar og Schwalbach. Læs mere om det her.

Med bøden til Continental er der dog ikke sat noget endeligt punktum for dieselskandalen. Tværtimod tages bilmærkerne stadig i at snyde med udledningen af dieselbilerne.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Senest er BMW blevet afsløret i groft at manipulere med 150.000 dieselbiler. Det tyske svar på Færdselsstyrelsen, KBA, mener at kunne bevise, at BMW rent faktisk har snydt og manipuleret med udledningen af skadelige stoffer i fire år. Læs mere om det her.

Det er dog ikke kun industrien, skruen bliver strammet gevaldigt om i disse dage. Også bilisterne rundt omkring i verden kan mærke, at det hele spidser til.

I Holland mangler staten så mange penge, at man forsøger at dække sig ind ved at hæve en særlig straf for bilister. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler