Annonce:

Mercedes fortryder og dropper løfte om elbiler

Markedet for elbiler kører ikke så hurtigt, som Mercedes havde troet. Derfor løber bilmærket nu fra et løfte om elbiler.

Mercedes vil kun bygge elbiler i 2030.

Eller rettere sagt: Mercedes ville kun bygge elbiler efter 2030. Mærket nedjusterer nemlig endnu engang forventningerne til elbilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fortalte Mercedes’ topchef Ola Källenius allerede i februar. Samtidig erkendte chefen, at forbrændingsmotoren vil leve videre et stykke tid endnu. Og at det er svært at sætte en udløbsdato på teknologien.

I et interview med det svenske medie Dagens Industri kaster direktøren lidt lys over, hvorfor Mercedes nu vender om.

Var mere værd end Volkswagen – nu trues bilmærke af konkurs

– Mange af dem, som vi kalder “early adopters”, altså tidlige brugere, har allerede købt deres elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Nu er det tid til at nå masserne. Enhver kunde spørger sig selv: Hvad er bedst for mig, tør jeg tage springet og kan jeg lade op?

– Jeg tror ikke, nogen med sikkerhed kan sige, hvornår forbrændingsmotoren forsvinder, og vi bliver 100 procent elektriske, lyder det fra Ola Källenius.

Den 54-årige svensker, som har haft det øverste ansvar for Mercedes siden 2019, siger dog ikke mere, end man egentlig kan læse sig til i bilmærkets årsrapport.

I rapporten, som blev offentliggjort tilbage i marts, står der, at Mercedes ‘positionerer sig til at kunne tilbyde produkter til forskellige kundegrupper, både fuldt elektriske drivlinjer og forbrændingsmotorer, langt ind i 2030’erne’.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Mercedes mener dog stadig, at elbilerne på et tidspunkt skubber diesel- og benzinbilerne helt ud. Sidste år lykkedes det da også det tyske mærke at sælge 73 procent flere elbiler end i 2022.

Det er dog en hård kamp for forhandlerne. I et interview med Automotive News sætter en anonym Mercedes-forhandler ord på, hvordan kunderne bliver væk fra mærkets elbiler. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Mercedes her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler