Annonce:

Engelsk politi beslaglægger 214.000 biler om året

Set i forhold til hvor mange biler englænderne fjerner fra vejene hvert år, virker Rigspolitiets antal af beslaglagte biler nærmest sølle.

I England opererer de ikke med begrebet vanvidskørsel – i hvert fald ikke på samme måde som deres danske kolleger.

Men det betyder ikke, at ordensmagten holder sig tilbage fra at beslaglægge biler. Tværtimod bliver biler med engelske nummerplader i høj grad fjernet fra vejene hvert eneste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En opgørelse fra National Scrap Car viser, at det engelske politi alene i 2023 beslaglagde hele 214.051 biler om året. Det svarer til mere end 586 biler om dagen. Årsagerne til, at politiet beslaglægger bilerne, er meget forskellige.

Men de fleste bilister må aflevere nøglerne, fordi de kører rundt enten uden den lovpligtige forsikring eller kørekortet – eller begge dele for den sags skyld.

LÆS OGSÅ: Classic Race genopstår i Jylland – kendis bliver direktør

Ikke alle bilerne er dog intakte, når politiet kommer efter nøglerne. Tal fra 26 ud af Englands 45 politikredse afslører, at 49.287 biler alene i 2023 blev beslaglagt, fordi de havde været involveret i en trafikulykke.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er næsten 10.000 flere biler end det antal, politiet tog med sig efter lignende situationer i 2022. I de fleste af disse tilfælde kan bilerne ikke køre, eller de bliver tilbageholdt som bevismateriale.

Andre biler, som politiet beslaglægger, har været involveret i tyverier eller er blevet stjålet på et tidspunkt. Men i hele 8.190 tilfælde var bilerne bare blevet forladt.

Forladte biler er da heller ikke så ualmindelige, som man måske kunne tro. På den anden side af Atlanten bliver den amerikanske by Oakland oversvømmet af forladte biler. Læs mere om det her.

Herhjemme kunne Rigspolitiet for nylig fortælle, at man alene på grund af vanvidskørsel har beslaglagt næsten 3.000 biler på de tre år, loven har eksisteret.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Allerede i 2022 kom det dog frem, at langt de fleste vanvidsbilister faktisk ikke kører vanvittigt hurtigt. I stedet ryger langt de fleste i fælden, fordi de har drukket alt for meget.

Det var også tilfældet for en nu 36-årig kvinde, som dummede sig gevaldigt, efter at hun i øvrigt var blevet taget for vanvidskørsel. I retten begyndte hun endda at tude. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler