Annonce:

43-årig fynbo mister kørekortet på grund af dårlige bremser

En 43-årig lastbilschauffør fra Fyn har torsdag i denne uge fået en bøde på 2.500 kroner og en betinget frakendelse af føreretten på grund af dårlige bremser.

Tilbage i maj 2022 blev en i dag 43-årig lastbilchauffør stoppet af Sydøstjyllands Politi og hevet ind til tungvognskontrol.

Det er dog først nu, at han mister kørekortet og må af med en bøde til statskassen. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Kontrollen viste nemlig, at bremserne på lastbilen ikke levede op til de gældende krav. En tilkaldt bilinspektør vurderede, at der var stor risiko for, at vogntoget ville sakse – altså at sættevognen ville skride ud – i tilfælde af en bremsemanøvre.

Og som lastbilchauffør har man pligt til at kontrollere, at den slags ikke kan ske med lastbilen. I byretten i Svendborg tog chaufføren mod straffen.

LÆS OGSÅ: Fejl til 20.000 kr. dræber Martins Volvo efter 800 timer

Det er ikke første gang, at alvorlige fejl på køretøjer koster kørekortet. Og specielt ikke for de bilister, der ellers lever af deres kørekort.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt er der også meget andet, man kan miste kørekortet for på de danske veje. Og det i ganske mange år. Det måtte en 36-årig kvinde erkende, selvom hun begyndte at græde i retten. Læs mere om den sag her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler