Annonce:

Må ikke køre bil før 2029 – nu skal hun i fængsel

I retten begyndte en 36-årig kvinde først at græde, siden at undskylde sig med, at hun er mor til to. Det betød dog mindre for dommeren.

En 36-årig kvinde har fået rettens ord for, at hun skal 20 dage i fængsel.

Hun skal det, fordi hun tidligere er blevet dømt for at køre med så høj en promille i blodet, at det sidestilles med vanvidskørsel. Til trods for dommen er hun fortsat med at køre bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

I retten undskyldte kvinden sig med, at hun er mor til to, og at hun ikke siden søndag den 7. januar har kørt bil.

LÆS OGSÅ: Toyota vil betale folk for at købe bil der er ubrugelig

Denne gang var det uden kørekort. Det fik hun frakendt tilbage i november sidste år, da hun med en promille over 2,0 blev taget for vanvidskørsel. Kvinden indrømmede dog, at det var ‘ris til egen røv’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den 36-årige kvinde kan måske få ombyttet de to dage bag tremmer med en periode med fodlænke, men det, siger sagens dommer, er noget Kriminalforsorgen må afgøre.

Kvinden, der ikke havde forstået, at hun ikke må køre bil, er langt fra den eneste, som politiet har taget for vanvidskørsel. Faktisk er hun en helt typisk vanvidsbilist.

Allerede i 2023 fortalte Rigspolitiet, at det ikke er farten men alkoholen, der fælder langt de fleste vanvidsbilister. Og dem er der mange af.

På 3 år har landets politikredse beslaglagt mere end 3.000 biler netop i forbindelse med sager om vanvidskørsel. Flere af dem er dog allerede afgjort. Men i hvert fald én skal gå om igen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I sidste uge fik en bilejer nemlig Højesterets ord for, at sagen om hans ellers beslaglagte leasingbil kan ankes på ny. Det var bilejerens søn, der i sin tid blev taget for vanvidskørsel i bilen på grund af ulovligt gaderæs. Læs mere om den sag her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler