Annonce:

Staten skal støtte særlige elbiler endnu mere, forlanger FDM

FDM kræver nu, at staten støtter mindre og billigere elbiler endnu mere, end det er tilfældet i dag. Foreslaget møder dog allerede kritik.

FDM forlanger nu, at staten støtter elbiler mere, end det er tilfældet i dag.

Helt konkret kræver interesseorganisationen, at staten smider endnu flere støttekroner efter især de mindre og billigere elbiler. Hvis ikke det sker, frygter FDM, at der opstår et A- og et B-hold af bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Derfor har organisationen også sat gang i en kampagne med kravet kaldet ‘Sådan får flere danskere – og miljøet – bedre fordel af elbilstøtte.’

– Vi tvivler på, at elbilen for alvor får et folkeligt gennembrud, hvis de mange danskere, der ikke har 300.000-500.000 kr. til en ny elbil, skal nøjes med en halv løsning, siger FDMs administrerende direktør, Stina Glavind.

LÆS OGSÅ: Så mange biler er beslaglagt for vanvidskørsel på 3 år

Hun mener, at der lige nu er et A-hold i elbiler som får alle fordelene ved at køre i elbiler. Men forslaget falder dog i dårlig jord hos De Danske Bilimportører.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Man kan sagtens finde en mindre bemidlet familie med mange børn, som derfor har behov for en større bil. De vil blive straffet af FDMs forslag.

Vil man føre fordelingspolitik, mener jeg, at det bør ske gennem indkomstskatten. Vi bør have fokus på, at registreringsafgiften skal sænkes på alle typer af elbiler, siger Bilimportørernes direktør i et interview til Motor-magasinet.

Omvendt mener De Danske Bilimportører også, at det ikke længere er nok med gulerod for at lokke danskerne ud i elbiler. Der skal pisk til. Faktisk har danskerne bare at rette ind, siger Mads Rørvig. Læs mere om det her.

Den seneste aftale om bilafgifter er tilbage fra december 2020. Den betyder med små justeringer undervejs, at afgifterne på elbiler igen stiger i 2026. Og i 2035 skal der ikke være en eneste krone i afgiftsrabat på elbiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler