Annonce:

Tre bilfabrikker i Europa lagt ned af særlig strejke

Stellantis oplyser, at bilfabrikkerne har været lukket ned på grund af strejke i flere dage, og at man ikke ved, hvornår samlebåndene kommer i gang igen.

Stellantis’ bilproduktion på to fabrikker i Frankrig og én i England ligger stille.

Det sker ikke, fordi koncernens egne ansatte er gået hjem, men fordi en række underleverandører nægter at udlevere dele til fabrikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

I en udtalelse til medierne bekræfter en Stellantis-talsmand, at man er blevet tvunget til at bremse produktionen på Poissy og Hordain-fabrikkerne i Frankrig, mens en fabrik i Luton, England, også ligger stille.

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

Ifølge talsmanden ved bilkoncernen endnu ikke, hvornår produktionen kan genstartes. Fabrikkerne gik i stå i begyndelsen af uge 17.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt konkret er produktionen af DS 3 og Opel Mokka ramt. Mens også samlebåndene, som spytter varebilerne Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Opel Vivaro, er lukket ned.

Det er ikke den eneste konflikt, der truer Stellantis’ bilproduktion. Også i USA er der problemer. Her ligger man i konflikt om priser med underleverandøren MacLean-Fogg.

Hvis Stellantis vælger at stoppe betalingerne her, kan underleverandøren stoppe samtlige forsendelser. Det vil betyde, at mærkets gearkasse-fabrik i Kokomo, Indiana, må lukke.

Stellantis betalte tilbage i marts måned under højlydte protester MacLean-Fogg 1,4 millioner dollar for nogle dele, som er nødvendige for produktionen. Men nu truer leverandøren altså igen med at tilbageholde dele.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Pinligheder og problemer er der i det hele taget nok af på Stellantis-ledelsens bord i øjeblikket. Eksempelvis måtte Alfa Romeo, der er en del af koncernen, efter bare 5 dage trække et navn til en ny bilmodel tilbage. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler