Annonce:

Tre bilfabrikker i Europa lagt ned af særlig strejke

Stellantis oplyser, at bilfabrikkerne har været lukket ned på grund af strejke i flere dage, og at man ikke ved, hvornår samlebåndene kommer i gang igen.

Besøg vores annoncør:

Stellantis’ bilproduktion på to fabrikker i Frankrig og én i England ligger stille.

Det sker ikke, fordi koncernens egne ansatte er gået hjem, men fordi en række underleverandører nægter at udlevere dele til fabrikkerne.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I en udtalelse til medierne bekræfter en Stellantis-talsmand, at man er blevet tvunget til at bremse produktionen på Poissy og Hordain-fabrikkerne i Frankrig, mens en fabrik i Luton, England, også ligger stille.

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

Ifølge talsmanden ved bilkoncernen endnu ikke, hvornår produktionen kan genstartes. Fabrikkerne gik i stå i begyndelsen af uge 17.

Helt konkret er produktionen af DS 3 og Opel Mokka ramt. Mens også samlebåndene, som spytter varebilerne Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Opel Vivaro, er lukket ned.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er ikke den eneste konflikt, der truer Stellantis’ bilproduktion. Også i USA er der problemer. Her ligger man i konflikt om priser med underleverandøren MacLean-Fogg.

Hvis Stellantis vælger at stoppe betalingerne her, kan underleverandøren stoppe samtlige forsendelser. Det vil betyde, at mærkets gearkasse-fabrik i Kokomo, Indiana, må lukke.

Stellantis betalte tilbage i marts måned under højlydte protester MacLean-Fogg 1,4 millioner dollar for nogle dele, som er nødvendige for produktionen. Men nu truer leverandøren altså igen med at tilbageholde dele.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Pinligheder og problemer er der i det hele taget nok af på Stellantis-ledelsens bord i øjeblikket. Eksempelvis måtte Alfa Romeo, der er en del af koncernen, efter bare 5 dage trække et navn til en ny bilmodel tilbage. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler