Annonce:

Porsche præsenterer 500-hestes familievogn med GTS-efternavn

Med de nye og endnu mere sportslige GTS-modeller fuldender Porsche nu det omfattende Cayenne-program.

GTS-betegnelsen har siden 1960’erne været forbundet med det mest sportslige og køreorienterede fra Porsches program af gademodeller. De tre bogstaver – som står for Gran Turismo Sport – går helt tilbage til gaderæseren 904 Carrera GTS fra 1963, og i 2007 blev Cayenne den første model i den moderne æra til at genoplive konceptet. I dag anvendes betegnelsen på tværs af modelprogrammet – og nu også på den seneste Cayenne, som blev præsenteret i 2023.

Opgraderet køredynamik
Den særlige GTS-undervogn, som er sænket med 10 millimeter og udstyret med komponenter fra den ekstreme Cayenne Turbo GT på forakslen, gør køredynamikken endnu skarpere. Adaptiv luftaffjedring og Porsche Active Suspension Management (PASM) er standard, hvilket også gælder Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samtlige undervognskomponenter og -systemer, såsom Porsche Traction Management (PTM) og Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC, ekstraudstyr) er specifikt tilpasset GTS-konceptet for optimal performance.

Porsche præsenterer 500-hestes familievogn med GTS-efternavn

Udover de fintunede dynamiske elementer rummer den nye Cayenne GTS også en optimeret version af den velkendte og populære 4,0-liters V8 med biturbo. Den kraftfulde benzinmotor – udviklet og produceret i Zuffenhausen, Stuttgart – udvikler nu 500 hestekræfter og et drejningsmoment på 660 Newtonmeter, hvilket er en effektforøgelse på 40 hestekræfter og 40 Newtonmeter i forhold til forgængeren.

Også den 8-trins Tiptronic S-automatgearkasse er trimmet og leverer nu endnu hurtigere skiftetider i Sport- eller Sport Plus-køreprogrammerne. Disse optimeringer af motor og gearkassen gør den firedørs, rummelige sportsvogn i stand til at sprinte fra 0-100 kilometer i timen på blot 4,4 sekunder, mens topfarten er 275 kilometer i timen.

Porsche præsenterer 500-hestes familievogn med GTS-efternavn

En anden teknisk feature, som også styrker den nye Cayenne GTS er, at transmissionsenheden, som overfører kræfterne til firehjulstrækket Porsche Traction Management (PTM), har sit eget uafhængige vandkølingssystem – en feature, som også er adopteret fra Cayenne Turbo GT. Dette stabiliserer transmissionens belastningsevne under ekstreme forhold, såsom banekørsel eller kørsel i udfordrende terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Endnu mere sportslig attitude
Enhver GTS-model fra Porsche er genkendelig takket være et unikt, sportsligt design. Dette gælder naturligvis også den nye Cayenne GTS, som kan spottes på sin særlige front med større luftindtag, mørktonede for- og baglygter (HD matrix LED-forlygter er standard), røde bremsekalibre og diskrete sorte GTS-emblemer.

Sport Design-pakken er standard, hvilket blandt andet inkluderer sortlakerede sideskørter, vindueslister og skærmforøgere. Desuden fremstår udstødningerne – som på tidligere GTS-modeller var sorte – i en særlig mørk bronze, mens 21-tommers RS Spyder-hjul i antracitgrå færdiggør det særlige GTS-look.

Porsche præsenterer 500-hestes familievogn med GTS-efternavn

I kabinen finder du som standard et opvarmet GT-sportsrat, mens interiøret er beklædt i det ruskindslignende Race-Tex-materiale, som blandt andet dækker armlæn, dørsider og midterstykkerne i de dybe og 8-vejs-justerbare sportssæder.

På Cayenne GTS Coupé er panoramatag i glas desuden standard, og endelig er der mulighed for at tilvælge to GTS-specifikke interiørpakker i Carmine Red eller Slate Grey Neo.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Cayenne GTS. Forbrug, kombineret: 7,5 – 7,9 km/l, CO2-udledning, kombineret: 303 – 286 g/km (WLTP), energiklasse: G. Danske priser fra 2.689.900 kr.

Cayenne GTS Coupé. Forbrug, kombineret: 7,5 – 7,9 km/l, CO2-udledning, kombineret: 303 – 287 g/km (WLTP), energiklasse: G. Danske priser fra 2.764.900 kr.

LÆS MERE PÅ PORSCHE.DK

Porsche præsenterer 500-hestes familievogn med GTS-efternavn
Credit: Porsche

Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra en virksomhed i den danske bilbranche og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende virksomhed.

Annonce:


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler