Annonce:

Nu får politiet mange flere nummerpladescannere

Politiet er landet over i gang med en seriøs oprustning. I hvert fald når det kommer til de såkaldte ANPG-kameraer også kendt som nummerpladescannere.

Politiet overvåger nu bilister og den generelle trafik endnu mere. Yderligere 246 nummerplade-scannere tages nemlig i brug i løbet af i år.

Den form for automatisk trafikkontrol blev første gang taget i brug i Danmark i 2016. Dengang begyndte man med 24 stationære kameraer og 48 særligt udstyrede politibiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I dag er der langt flere. Og nu kommer der endnu flere til. Det skriver FDM.

Faktisk bliver antallet af nummerpladescannere mere end fordoblet. Rigspolitiet oplyser i et svar til Folketingets Retsudvalg, at man forventer, at alle kameraer er på plads inden årets udgang.

LÆS OGSÅ: Dansk forbud får efterspørgsel til at stige med 700 procent

Hos FDM ser man det også som en positiv ting, at landets politikredse nu kan overvåge og jagte endnu flere bilister. Om end organisationen ikke bryder sig om, at politiet gemmer data på uskyldige bilister, som de øvrige ikke må bruge, i 60 dage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– FDM så gerne, at hvis den pågældende bil ikke kan kobles til en lovovertrædelse, blev oplysningerne slettet umiddelbart derefter, lyder det fra interesse-organet.

Men det ser altså ud til at blive ved ønsketænkningen fra FDM’s side. For der er intet, der tyder på, at politiet får besked på at slette den slags data. Altså ikke før de 60 dage.

Omvendt sletter politiet i andre lande straks ubrugelig data om uskyldige bilister. Noget andet er, at politiet i andre lande ikke har det lige så nemt som i Danmark.

I Italien er regeringen eksempelvis træt af, hvordan politiet, byer og kommuner chikanerer bilister for at tjene penge. Derfor har transportminister Matteo Salvini forbudt visse fotofælder. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs mere om politiets jagt på bilister lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler