Annonce:

Ford taber 1 million kroner på hver eneste elbil

Det kører ikke for Fords elbiler. Alene i løbet af første kvartal i år har mærket tabt næsten én million på hver eneste elbil, mærket har solgt.

Fords afdeling for elektriske biler er ikke nogen god forretning. Det afslører det seneste kvartalsregnskab, som netop er fremlagt.

Det skriver CNN.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I løbet af de første tre måneder af 2024 har Ford solgt 10.000 elbiler. Men det har kostet bilmærket uhyggelige summer. Faktisk er det blevet til et tab på hele 1,3 milliarder dollar.

Det svarer til, at hver bil er en underskudsforretning på 132.000 dollar, svarende til 917.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Engelsk politi beslaglægger 214.000 biler om året

Afdelingen, som Ford kalder Model e, kan med de 10.000 solgte biler notere sig, at salget er gået 20 procent tilbage i forhold til samme periode året før.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det amerikanske bilmærke afslører desuden, at omsætningen i Model e-afdelingen er styrtdykket med hele 84 procent. Alligevel rykker det ikke ved Fords målsætning om kun at bygge elbiler.

Hvordan det så hænger sammen med, at direktør Jim Farley for nylig lovede, at Ford for evigt vil holde fast i den V8-motoriserede sportsvogn Mustang, er der ikke noget svar på i regnskabet.

Ford regner dog ikke med, at de dårlige tider er forbi. Faktisk forventer man på direktionsgangene, at forretningen vil have tabt hele 5 milliarder dollar på elbiler inden året er omme.

Tabet på elbiler er da også markant større end det, Ford fortalte om i tredje kvartal af 2023. Her lød det, at man kunne klare sig med et tab på en kvart million kroner pr. elbil. Læs mere om det her. Det er nu skruet gevaldigt i vejret.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Omvendt er det heller ikke, fordi det går raserende godt for resten af Fords forretning. Ford Blue, der bygger og sælger biler med forbrændingsmotor, har tabt salg til en værdi af 905 millioner dollar.

Der er dog et lyspunkt. Erhvervsbil-afdelingen, Ford Pro, kan nemlig sætte et salg der er steget med 21 procent i løbet af første kvartal i 2024. Det svarer til 409.000 biler.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler