Annonce:

EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Det er ikke kun biler med forbrændingsmotorer, der slipper ‘lettere’ uden om de kommende Euro 7-krav. Det gør elbilerne også. EU dropper et krav til rækkevidde i koldt vejr.

EU-Parlamentet og Det Europæiske Råd vedtog tidligere på måneden de endelige krav til emissionsnormen for køretøjer på unionens veje.

De regler, der også er kendt som “Euro-normen”, skal snart – det vil sige i juni 2026 – overholdes af alle nye personbiler, som skal leve op til de såkaldte Euro 7-krav.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men det bliver en udvandet omgang. Efter pres fra flere enkeltstående medlemslande kunne EU nemlig kun nå til enighed om en lidt skrappere udgave af de gældende Euro 6d-krav.

Nogle af de foreslåede regler bliver i det hele taget ikke til noget. EU ville gerne have indført et krav, der pålagde bilmærkerne at oplyse elbilers rækkevidde særskilt i koldt vejr.

Det skriver svenske Mestmotor.

LÆS OGSÅ: Fik bøde på 17.500 kr. i mandags: Nu har politiet også bilen

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men dette krav bliver alligevel ikke til noget. Faktisk er det hældt helt ud af aftalen, og selvom det er velkendt, at rækkevidden forsvinder som dug fra solen i koldt vejr.

EU har dog holdt fast i et krav til elbil-batteriernes holdbarhed. Kravet, der er en del af aftaleteksten, betyder, at nye elbiler skal holde mindst 80 procent af batteriets oprindelige kapacitet i fem år eller 100.000 kilometer.

Efter 8 år eller 160.000 kilometer skal der være mindst 72 procent af det oprindelige batteris kapacitet tilbage. Kravene er dermed noget strengere end den garanti, mange bilmærker selv tør give på elbiler i dag.

Et mærke som Peugeot tør eksempelvis ikke stå inde for, at der er mere end 70 procent af batteriets kapacitet tilbage efter 8 år eller 160.000 kilometer i en elbil.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Et andet spørgsmål er så, hvad bilisterne overhovedet kører på om otte års tid. Det forbud mod nye forbrændingsmotorer, som EU ellers vedtog sidste år, møder nemlig heftig kritik.

Både politikere og store virksomheder vil have forbuddet skrottet. Og på Mallorca går styret på ferieøen mod strømmen og dropper et forbud mod nye diesel- og benzinbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler