Annonce:

Var mere værd end Volkswagen – bilmærke tæt på konkurs

VinFast var i en kort periode sidste år verdens tredjemest værdifulde bilmærke. Men så begyndte nedturen. Og nu tilføres milliarder af kroner for at afværge konkurs.

Det vietnamesiske bilmærke VinFast har alvorlige lommesmerter.

Ejer og grundlægger Pham Nhat Vuong kommer nu mærket til undsætning med en kapitalindsprøjtning på én milliard dollar svarende til 7 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Automotive News.

Det sker efter en periode, hvor bilmærkets aktie er styrtdykket. Lige nu koster én VinFast-aktie bare 2,6 dollar. I august 2023 kunne den samme aktie ikke fås for mindre end 89 dollar.

LÆS OGSÅ: Classic Race genopstår i Jylland – kendis bliver direktør

Noget der betød, at mærket, når man tager antallet af aktier i betragtning, var mere værd end både Volkswagen, Mercedes, General Motors og Ford.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

VinFast gør dog en ting rigtig dårligt. Mærket har rigtig svært ved at sælge biler. Særligt i USA, som Nhat Vuong ellers satser stærkt på, står det sløjt til. Så sløjt at VinFast køber sine egne biler bare for at komme af med dem.

Langt de fleste af de 11.300 biler, som VinFast solgte i første halvdel af 2023, havde samme køber. Nemlig et taxaselskab som er ejet af VinGroup. Hvilket er det samme firma som ejer VinFast.

Det afslørede dokumenter og salgstal som United States Securities and Exchange Commission ligger inde med, allerede tilbage i september sidste år. Læs mere om det her.

På et møde med investorer forleden beskrev Nhat Vuong alligevel VinFast som fremtiden for hans koncern. Samtidig fik han sagt, at ‘en lukning overhovedet ikke er et tema’.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

VinFast planlægger da også at bygge flere fabrikker. To af dem i USA og én i Indien. Den fabrik, som skal ligge i North Carolina, vil koste svimlende 2 milliarder dollar at bygge.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler