Annonce:

Fik 17 fartbøder – tre rallykørere mister kørekortet

Den ene kørte 95 km/t i timen i en 50-zone, og mistede ligesom de to øvrige kørekortet i forbindelse med 2024-udgaven af WRC-løbet Swedish Rally.

Det gik stærkt – og i flere tilfælde også stærkt – da verdensmesterskabet i rally WRC kom til Sverige i februar.

Ifølge Folkebladet ringede flere borgere, som bor i nærheden af den planlagte rally-rute, til politiet for at klage. Helt præcis over at der blev kørt alt for stærkt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det havde borgerne ret i. For da politiet dukkede op med laserudstyr, kørte flere af rallydeltagerne så stærkt i deres privatbiler, at de mistede kørekortet. Alt blev der uddelt 17 fartbøder til deltagerne i løbet.

De tre største fartsyndere blev snuppet med henholdsvis 95 km/t i en 50-zone, 71 km/t i en 40-zone og 51 km/t i en 30-zone.

Var mere værd end Volkswagen – nu trues bilmærke af konkurs

Alle tre måtte efterfølgende aflevere deres kørekort til politiet. Det bekræfter færdselspolitibetjent Johan Löfstedt overfor Folkbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Mange tror måske, at vi lader med dem (kørerne, red.) slippe. Men de skal følge de samme regler som andre trafikanter, siger Johan Löfstedt.

Lidt særbehandling fik rallykørerne dog. Politiet ventede nemlig i 48 timer med at inddrage kørekortene. Det betød, at der lige var tid til at afvikle konkurrence.

Identiteterne på de tre rallykørere er ikke offentliggjort. Men drejer det sig om udenlandske statsborgere, er det ikke sikkert, straffen i Sverige overhovedet betyder noget, indrømmer politibetjenten.

– Det behøver ikke at være grove forseelser efter andre landes færdselsregler. Når Transportstyrelsen sender det fysiske kørekort til bilistens hjemland, kan vedkommende faktisk, hvad denne vil på vejene, siger Johan Löfstedt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er ikke første gang, ordensmagten blander sig i et rallyløb for at få fat i en bilist, der kører rundt på den forkerte side af færdselsloven.

I oktober sidste år blev en verdensmester smidt ud af et løb i Finland på grund af fusk med nogle nummerplader. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler