Annonce:

Selv små skader er dyrere end elbilers strømforbrug

Elbiler er faldet i pris de seneste år. Men det gælder ikke nødvendigvis for delene til dem. Avanceret teknologi gør mindre skader dyrere end det årlige strømforbrug, viser nye tal.

Der er flere grunde til, at mange danskere har skiftet benzin- eller dieselbilen ud med en elbil de seneste år.

Det skriver Autoparts24 i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men selvom der bl.a. er penge at spare, fordi registreringsafgiften i mange tilfælde er 0 kroner, og strømmen ofte er billig, er mange elbiler samtidig så avancerede, at selv mindre skader kan betyde skyhøje regninger.

Analyser peger samtidig på, at elbiler oftere bliver udsat for skader. Derfor er reparationsomkostningerne noget, elbil-ejere skal være opmærksomme på, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24.

LÆS OGSÅ: Populære biler i Danmark ligger helt i bund på ny liste

– Det er meget positivt, at så mange danskere vælger at køre grønt, men det er mit indtryk, at en del bliver overrasket over, hvad selv små dele som en lygte eller en kofanger kan koste at skifte. Men det er en ting, man bør have øje for, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når så mange nye elbiler rammer vejene, giver det også ejerne af elbiler mulighed for at få nedbragt priserne på reparationer væsentligt.

Det øgede antal af elbiler på vejene betyder dog også, at delene til dem bliver billigere. Det hele sker i takt med udviklingen. Omend der er mange dele til elbiler, som er virkelig dyre.

Eksempelvis koster den fabriksnye forlygte til en Audi Q4 e-tron hele 22.500 kroner. Kan man leve med et brugt, kan det ifølge reservedelsportalen skaffes til lige omkring 10.000 kroner.

En bagkofanger til en Tesla koster små 6.000 kroner fra fabrikken, men må den være brugt, kan prisen komme ned i godt 3.000 kroner.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er ikke kun reservedelesbranchen der siger, at dele til elbiler – både nye som brugte – løber op. En ny dansk kortlægning fra forsikringsbranchen bakke op om de tal.

Nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – viser, at regningen for reparationer er op til 30 procent højere for elbiler end for tilsvarende benzin- og dieselbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler