Annonce:

Elbilen bliver aldrig det eneste lovlige, siger Bosch

Stefan Hartung, der er bestyrelsesformand for Bosch, mener, det er umuligt, at alle biler i fremtiden kun kører på strøm.

Bosch er meget mere end husholdningsmaskiner og værktøj.

Den tyske industrigigant har en hel afdeling, der kun beskæftiger sig med bilindustrien. Og her giver bestyrelsesformand Stefan Hartung ikke meget for idéen om elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I hvert fald vil elbiler ikke kunne klare alle transportbehov i fremtiden. Faktisk vil ingen kunne klare sig helt uden forbrændingsmotoren, mener bestyrelsesformanden.

Det fortæller han i et interview med det tyske medie The Pioneer.

Var mere værd end Volkswagen – nu trues bilmærke af konkurs

Stefan Hartung anerkender, at salget af elbiler – og dermed antallet af dem vil stige. Men samtidig siger han, at elektrificeringen af bilparken vil tage lang tid. Også længere tid, end mange tror.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi vil se en yderligere stigning i elbilsalget. Men det vil bevæge sig i bølger. Vi hører også fra bilfabrikanterne, at stigningen vil være langsommere, end først forventet.

Lige nu bygges der 90 millioner nye biler på verdensplan hvert eneste år. Og at udskifte dem med noget, der kun kører på strøm, er ikke noget, man bare lige gør, mener Bosch.

– Hvis vi straks skulle omstille alt, hvad vi har i produktion i øjeblikket, vil det tage omkring 16 år at udskifte hele bilparken.

– Det vil tage mere end dobbelt så lang tid, mindst 30 til 35 år, at elektrificere alle biler på verdensplan. Men sådan bliver det aldrig. Ikke alle biler vil være elektriske i fremtiden, siger Stefan Hartung til The Pioneer.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Bosch er ikke de eneste, som træder varsomt, når det kommer til elbilen. Hos BMW vil man slet ikke høre tale om en udløbsdato for hverken diesel- eller benzinbilen.

Toyota siger, at elbilen aldrig får ‘mere end 30 procent af det globale marked’, og nu tøver Mercedes også med at sætte en slutdato på noget som helst. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler