Annonce:

Racerkører diskvalificeret for at bruge knap ulovligt

Der skulle gå næsten to måneder, før Josef Newgarden blev pillet ned af sejrsskamlen i IndyCar-løbet, Grand Prix of St. Petersburg.

Det skulle tage IndyCar-organisationen næsten to måneder at diskvalificere Josef Newgarden fra det første løb på kalenderen.

Det, der blev kørt på Grand Prix of St. Petersburg-banen i Florida den 10. marts i år. Banen er, i lighed med den, som Formel 1-bilerne kører rundt på i Monaco, anlagt til lejligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men det er nu ikke banen, der fik diskvalificeret Josef Newgarden. Det sørgede hans hold, Team Penske, nemlig for at han selv gjorde.

IndyCar mener nemlig, at Team Penske manipulerede den såkaldte Push to Pass-knap, der gør præcis det, du tror, så knappen kunne bruges under hele løbet.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Det oplyser IndyCar-organisationen på sine sociale medier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Både Josef Newgarden og hans holdkammerater blev på den måde i stand til at bruge knappen, der kan sammenlignes lidt med DRS-systemet i Formel 1, under start og genstarter af løbet. Og det er ikke tilladt.

Men det skulle altså tage IndyCar-organisationen næsten 2 måneder at finde ud af. Udover podieplaceringen mister Josef Newgarden også samtlige point fra løbet. Det betyder, at han mister sin føring i mesterskabet.

Det er langt fra første gang, en racerkører bliver diskvalificeret for at snyde sig frem i feltet. Eller snyd i det hele taget. Snyden behøver dog ikke have noget med bilen at gøre.

En NASCAR-kører blev for nylig eksempelvis afsløret i at bruge noget så umiddelbart uskyldigt som en handske. Vel at mærke en ulovlig handske. Læs mere om konsekvenserne her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler