Reklame:

Det er slut: Dodge lukker ordrebøgerne for ikoniske V8-modeller

Juli måned 2023 markerer en helt særlig slutning for Dodge. Når måneden render ud, vil den sidste kunden nogensinde have bestilt en ny Charger/Challenger. 

Vi nærmer os med hastige skridt slutningen på et episk kapitel i amerikansk bilhistorie. 31. juli 2023 lukker Dodge nemlig ordrebogen for Charger/Challenger-modeller.

Det fortæller mediet Carscoops, der citerer Dodges administrerende direktør Tim Kuniskis.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Tim Kuniskis har samtlige Dodge-forhandlere fået besked på, at alle ‘endnu ikke afsluttede’ ordre på de to V8-modeller skal have nået fabrikken inden udgangen af juli.

Selv kalder direktøren beslutningen for ‘enden på en uforglemmelig æra’. Den sidste Challenger vil være bygget inden 31. december i år. Det samme gælder Charger-modellen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Så lidt BMW er tilbage når en mur nærmer sig med 150 km/t

Begge biler der – altså lidt endnu – fås med 6,2-liters HEMI-V8’er. Dodge mener dog, at elbiler skal tage over. Mærket har da også allerede præsenteret et bud på en elektrisk muskelbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men til forskel fra sine benzindrevne modstykker har konceptet Charger Daytona SRT hverken motorlyden eller det kendetegnende baghjulstræk med sig. Læs mere her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?