Annonce:

Sverige truer med at tvangsopløse dansk bilmærke

De svenske myndigheder truer nu med at tvangsopløse den svenske afdeling af Fisker Inc. Truslen skyldes Fiskers meget lille bestyrelse.

Svenske bilister kan ikke lease en bil fra Fisker Inc.

Det skyldes, at selskabet Fisker Sweden AB har en meget lille bestyrelse. Og at leasingselskaber ikke må drive forretning med selskaber, hvis bestyrelse kun består af to personer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fiskers bestyrelse for den svenske del af forretningen består godt nok af tre personer. Nemlig Henrik Fisker og dennes kone samt marketing manager Christian Marti.

Men da ingen af dem bor eller har adresse i Sverige, er de ikke gyldige i svensk lovgivning. Og det har fået den svenske myndighed Bolagsverket til at varsle en opløsning af selskabet.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Her er danskernes største fjende i trafikken

Har Fisker ikke fundet et tredje bestyrelsesmedlem inden 7. maj 2024, vil de svenske myndigheder gå i gang med at tvangsopløse Fisker Sweden AB.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Fisker i Sverige undskylder sig med, at varslingen om tvangsopløsning kommer, fordi man har forsinket udnævnelsen af et tredje bestyrelsesmedlem.

– Administrationen arbejder i øjeblikket på at få lukket dette informationshul, lyder det i en kommentar fra virksomheden til mediet Carup.

Skulle Fisker i Sverige blive tvangsopløst af myndighederne betyder det, at aktiverne i selskabet sælges for at betale eventuel gæld til kreditorer. Er der noget tilbage, vil de værdier tilfalde ejerne. I dette tilfælde Henrik Fisker og dennes kone Geeta Gupta.

Problemerne i Sverige er dog ikke det eneste, Fisker Inc. slås med. Mandag i denne uge blev bilmærket smidt helt ud af børsen i New York. Og tirsdag fremlagde Fisker årsregnskab for 2023.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er både for investorer, ledelse og Fisker-ejere skræmmende læsning. Trods en omsætning på lige knap 2 milliarder danske kroner har Fisker Inc. nemlig tabt 6,54 milliarder kroner sidste år.

I samme ombæring advarer Fisker Inc. om, at man vil søge konkursbeskyttelse indenfor de næste 30 dage. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler