Annonce:

Skolelærer får parkeringsbøde for at sætte bil til salg

En amerikansk bilist var på vej ud af landet og ville derfor bare af med sin bil. Derfor satte han et “til salg”-skilt i forruden på sin pickup.

Will Cramer var på vej ud af USA, da han fik en parkeringsbøde.

Og det endda foran sit eget hus, hvor hans bil – en Chevy Deluxe årgang 1987 – stod parkeret. Der var egentlig ikke noget galt med selve parkeringen. Alligevel stak pickup’en ud i landskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

At have et “til salg”-skilt i forruden, hvor mærkeligt det end lyder, er nemlig ulovligt. I hvert fald i byen Nazareth, der ligger i delstaten Texas. Her må bilisterne i øvrigt heller ikke ‘arbejde på’ en bil, der står parkeret på gaden.

Det skriver Institute for Justice i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Classic Race genopstår i Jylland – kendis bliver direktør

Will Cramer fik bøden, fordi han parkerede på offentlig vej og ikke i en privat indkørsel. I første omgang valgte han da også at betale bøden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men efter lidt betænkningstid har han valgt at slå igen mod loven, der virker helt absurd. Så nu har han valgt at sagsøge bystyret i Nazareth ved en føderal domstol. Cramer mener, at bøden har krænket hans ytringsfrihed.

Og Will Cramer er ikke den eneste, der mener, at han har en god sag mod bystyret i Nazareth. Det mener en af hans advokater, Bobbi Taylor, også.

– Folk har sat “til salg”-skilte på biler, lige så længe som biler overhovedet har eksisteret. Der er ingen legitim årsag til, at bystyret nu forbyder den slags, siger advokaten.

Og hvis bystyret vitterligt skal håndhæve forbuddet konkret, skal alle budskaber, der kan sættes på biler, forbydes, mener advokaten.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Lige nu arbejder Will Cramer som engelsklærer på Filippinerne, men når han vender tilbage til USA, er han også klar til at gå i retten for at få lov til at gøre opmærksom på sin anden bil, en Buick LaCrosse fra 2009, på samme måde.

Cramer er ikke den eneste, der gennem tiden har taget kampen op mod absurde bøder og lovene bag dem. I august sidste år blev en betjent beskyldt for at give en Honda-ejer en fartbøde uden noget hold i virkeligheden. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler