Annonce:

Seler med varme redder elbilerne, siger tyskerne

Du har hørt om varme i rattet og i sæderne. Nu kommer varmen i selerne, og det redder måske elbilens rækkevidde, siger tyske ZF.

Er varme i selerne løsningen på mange elbilers største problem – nemlig rækkevidden?

Måske. I hvert fald hvis man spørger tyske ZF, som har udviklet netop det. Bilseler med varme i. Altså netop fordi det er velkendt, at de kolde vinterdage går hårdt ud over elbilernes batterier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her er varme i kabinen en af de helt store syndere. Men god råd har været dyrere, for hvordan skulle man som fører og passager ellers holde varmen bare nogenlunde.

Det mener ZF nu at have en løsning på. Den opvarmede sikkerhedssele vil, siger tyskerne, kunne reducere elbilens strømforbrug markant. Og den vej igennem give ekstra rækkevidde på kolde vinterdage.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Det skriver bilfirmaet i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt konkret hævder ZF, at den opvarmede sikkerhedssele vil kunne nedbringe elbilers strømforbrug med ‘op til 15 procent’, sammenlignet med hvis man brugte klimaanlægget til at få varmen.

– I en kold elbil kan klimaanlægget bruge helt op til 5-6 kilowatt-timer på at skabe en temperatur, der er behagelig for passagerne, forklarer Björn Kräft, der er chef for seleudviklingsprojektet hos ZF.

ZF er dog ikke så langt med udviklingen af selen, at man kan hævde at have nogen bilmærker på en kundeliste endnu. Men at elbiler lider i koldt vejr, er der ingen tvivl om.

Nordmændene mener dog alligevel, at elbilerne klarer sig bedre i kulden end diesel- og benzinbilerne. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler