Annonce:

Ny “Saab” skal alligevel ikke bygges i Sverige

Det var planen. Men nu bliver der ikke noget af Emily GT som folkene bag resterne af Saab fik udviklet på bare 9 måneder. I hvert fald ikke i Sverige.

Hvis du synes, Emily GT minder meget om de sidste rigtige Saab-modeller, der blev bygget, inden mærket gik konkurs i 2012, er du ikke helt forkert på den.

Designeren bag Emily GT slog nemlig også stregerne til en lang række Saab-modeller. Designeren Simon Padian var også på lønningslisten hos den nu lukkede NEVS.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

NEVS udviklede bilen på bare 9 måneder, men nåede altså aldrig til en serieproduktion. Det vil EV Electra dog lave om på.

Det bliver bare ikke på den gamle Saab-fabrik i Trollhättan. Det var ellers planen. Men EV Electra bagmand Jihad Mohammed kunne ikke få sin vilje.

LÆS OGSÅ: Red Bulls Formel 1-bil har fået p-bøde på offentlig vej

Han fik nemlig ikke lov til at købe den svenske fabrik, som i øvrigt for ganske nylig blev købt af en svensk milliardær Svante Andersson.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Jihad Mohammed hævder også, at Trollhättan-fabrikken ikke er i den stand, han havde håbet på. Men bygges det skal Emily GT. Derfor, siger Jihad Mohammed, har han købt en bilfabrik i Italien.

– Ingeniørerne har hjemme i Trollhättan. Men produktionen ender i Italien, kontrakten er allerede underskrevet, siger Jihad Mohammad til Carup.

Før Emily GT-planerne blev reddet, så det sort ud for resterne af NEVS, der var ejet af det nu tvangsopløste kinesiske ejendomsselskab Evergrande Group.

I februar sidste år fyrede NEVS – eller National Electric Vehicle Sweden – 320 ud af de tilbageværende 340 medarbejdere. Den 1. december 2023 kunne NEVS meddele, at man havde fundet en køber. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler