Annonce:

Dansker har fået afvist nummerpladen “SUTMAI”

Ligesom herhjemme har svenskerne mulighed for at bestille en såkaldt ønskenummerplade. Men det er ikke ligegyldigt, hvad der står på den.

Danske nummerplader må ikke virke stødende.

Når danskerne søger om de såkaldte ønskenummerplader, er det faktisk ikke deres ønsker, som Motorstyrelsen tager størst hensyn til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Derimod tages der et større hensyn til samfundet. Det er dog ikke voldsomt mange ønskenummerplade-ønsker, som den danske Motorstyrelse har afvist.

Siden 2013 er det kun blevet til lige omkring 18 afvisninger. Det er nummerplader som ‘SUTMAI’, ‘MILF’ og ‘DADASS’, som Motorstyrelsen har kasseret.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Her bor Danmarks værste bilister

Det fortæller underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm, til FDM. Men svenskerne har derimod langt mere travlt. Og de er tilsyneladende noget mere emsige end deres danske kolleger. Alene sidste år blev 193 svenskere afvist af Transporstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En ønskenummerplade med teksten ‘langsom’ er blevet afvist. Nogle svenske bilister har prøvet at få afslag flere gange på det, man i Sverige kalder ‘en personlig nummerplade’. Blandt andre er der Lasse Nielsen.

– Det er fandeme ikke nemt, snarere helt sindssygt, siger Lasse Nielsen i et interview til Norra Skåne.

Lasse Nielsen har fået fire afslag, før de svenske myndigheder godkendte det femte forsøg. Blandt de afviste nummerplader er ‘I0IOI0I’, der blev vurderet for svær at læse, og ‘WHYWAIT’.

Ligesom herhjemme er hentydninger til diktaturer, våben og stoffer forbudt på nummerplader. Der kan man for eksempel heller ikke finde bogstavkombinationerne HH eller SS i de almindelige nummerplade-serier.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler