Video: Toyota C-HR R-Tuned – verdens hurtigste crossover har 600 hk

Verdens hurtigste Crossover er en Toyota med en gigantisk spoiler og 600 hestekræfter

Ordene ligger underligt på tungen. En Toyota C-HR er verdens hurtigste crossover. Faktisk er bilen så hurtig, at den kommer hurtigere rundt på Willow Springs Raceway i Californien end både McLaren 650s og Porsche 911 GT3.


Endda det vilde Lamborghini V12-monster Aventador SV må se sig passeret af den lille Toyotas tid på 1:25.22.

Naturligvis er der ikke tale om standard-udgaven, men derimod C-HR R-Tuned fra DG-Spec. Væk er den 1,2-liters turbobenziner. Og for den sags skyld hybrid-teknologien.

I stedet er slagsvolumen fordoblet med en 2,4 liters 2AZ-FE rækkefire-maskine. Dog stadig fra Toyotas egne hylder.

Hele herlighedens indre er smedet og bygget op i blandt andet titanium-dele. Og det med god grund. Motoren yder nemlig på den sydlige side af 600 hestekræfter takket være tilkoblingen af en Garrett-turbo udsat for 1,6 bars ladetryk.

Nok til en sprint fra 0-100 kilometer i timen på bare 2,9 sekunder.

De mange kræfter tager en femtrins E-serie-gearkasse – også fra Toyotas hylder – sig af at fordele. Et LSD-bagtøj fra OS Giken gør desuden sit for, at så mange af de 600 heste som muligt går direkte i de 18″ 275/35 semislicks-dæk. Mens Brembo-skiver i fuldfede 355 millimeter tøjler farten.

Og så er der jo lige den der enorme hækvinge, som den skarpsindige læser nok for længst har spottet. Den er der ikke bare for bling-effektens skyld. Galskaben har en årsag, der kan veksles til imponerende 130 kilos downforce ved trecifrede hastigheder.

Et mesterværk af et banevåben. Desværre også et, vi desværre ikke skal regne med at se i produktion.

SE BILLEDER OG VIDEO AF C-HR R-TUNED I GALLERIET HERUNDER


Reklame: