Annonce:

Nye tal: Kun 24 procent vil forbyde forbrændingsmotoren

Bayerns ministerpræsident Markus Söder er vendt på en tallerken og er nu imod et forbud mod benzin- og dieselbiler i 2035. Det samme er det store flertal blandt befolkningen.

Kun 24 procent af bilisterne ønsker forbuddet mod nye benzin- og dieselbiler, som EU vedtog sidste år, gennemført i 2035.

Det viser en ny meningsmåling, som den tyske Bild avis har fået lavet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Imens siger 61 procent af bilisterne, at de er direkte imod forbuddet. Resten har ikke kunnet tage stilling til spørgsmålet.

Målingen kommer på et tidspunkt, hvor elbiler generelt har ramt et lavpunkt. Interessen for biltypen er faldet drastisk, især efter at Tysklands regering trak statsstøtten til nye elbiler tilbage i december sidste år.

LÆS OGSÅ: Jysk bilforhandler blev smidt i fængsel – ejendom solgt for millioner

Allerede måneden efter – altså tilbage i januar – faldt antallet af nyregistreringer med 55 procent. Og det er alene for elbilernes vedkommende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Også Bayerns ministerpræsident Markus Söder, som i 2020 ellers ville have forbudt forbrændingsmotoren og talte for 2035 som deadline, har nu skiftet holdning.

– Forbuddet mod forbrændingsmotoren i 2025 er forkert. Derfor skal det trækkes tilbage.

– Hele verden kan lide vores biler og at køre i dem. Det er kun EU, der træder på bremsen. Det er derfor direkte absurd at lukke ned for en fungerende teknologi og overlade den til andre i fremtiden, siger Markus Söder til Bild.

Markus Söder er ikke den eneste, der vil have forbuddet mod nye biler med forbrændingsmotor rullet helt tilbage.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Den største og ældste gruppe af partier i Europa-Parlamentet, European People’s Party Group (EPP), går ligefrem til valg på, at beslutningen skal omstødes. Læs mere om det her.

Helt anderledes ser det dog ud i Norge. 9 ud af 10 nye biler kører udelukkende på strøm. Og selvom der stadig er flest dieselbiler i landet, vil regeringen stadig forbyde nye diesel- og benzinbiler allerede den 1. januar 2025. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler