Annonce:

Fik bøde på 17.500 kr. i mandags: Nu har politiet også bilen

Mandag i denne uge har Midt- og Vestsjællands Politi taget lastbilen fra en polsk chauffør med rod i papirerne. Han har også fået en bøde for besværet.

Fælden i trafikken kan klappe særdeles hårdt. Især hvis man er lastbilchauffør med rod i papirerne.

Sådan en stødte Midt- og Vestsjællands Politi på mandag i denne uge. Ud over en kæmpe bøde har ordensmagten også inddraget bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fremgår af døgnrapporten.

Om sagen skriver politiet, at den polske chauffør ikke havde de nødvendige tilladelser til at køre med godstransport. Ligesom der var problemer med papirarbejdet på ‘andre punkter’.

LÆS OGSÅ: Helt ny BMW er ulovlig på alle veje i Danmark

Politiet – rettere sagt statskassen – fik dog ikke bøden med det samme. Derfor blev lastbilen inddraget. Chaufføren får ikke bilen igen, før han hoster op med de i alt 17.500 kroner, som bøden lyder på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– På den baggrund blev lastbilen beslaglagt af politiet, indtil de nødvendige papirer er fremskaffet, og bøden er betalt, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er langt fra første gang, at udenlandske bilister er blevet mødt af bødekrav, der skal betales på stedet, hvis de vil have lov til at køre videre.

Ofte kan bilisterne dog ikke betale de meget store bøder. Og så beholder politiet – ligesom i dette tilfælde i denne sag – bilen.

Vanvidsbilister med udenlandsk nummerplade er det faktisk også blevet til. Blandt andet måtte en tysk mand sidste år aflevere sin Audi A7 til politiet på Esbjergmotorvejen. At bilen har tyske nummerplader, betyder intet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Det er ligegyldigt, og det samme er ejerforholdene. Når man kører her i Danmark, gælder dansk lov, sagde Knud Reinholdt, der er leder af færdselspolitiet i Syd- og Sønderjyllands Politi, dengang til JydskeVestkysten.

Og så er der selvfølgelig sagen om Lamborghinien, der var på vej fra Tyskland til Norge, men som blev stoppet på Hjørringmotorvejen ‘med mindst 228 km/t’.

Bilen er siden både konfiskeret og solgt videre på statens vegne. Nu forsøger den nye ejer – en bare 27-årig fynbo – at finde et mere permanent hjem til bilen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler