Annonce:

Nye tal: 66 procent af bilisterne vil ikke køre elbil

Størstedelen af dem, der allerede har en elbil i garagen, vil også vælge en elbil næste gang. Men dem uden elbil står fast ved et nej tak.

En ny undersøgelse fra den britiske finansieringsvirksomhed Refused Car Finance viser, at bilisterne generelt ikke har travlt med at komme over i elbiler.

Faktisk siger hele 66 procent af de bilister, som blev spurgt i undersøgelsen, nej tak til elbiler. Deres næste bil skal ikke køre på strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den største bekymring blandt disse bilister er, at elbilen er for dyr i indkøb, har for lille en rækkevidde og for få steder at lade offentligt.

Omvendt svarede 67 procent af dem, der havde en elbil, at de er godt tilfredse. I hvert fald så tilfredse, at de ikke har tænkt sig at købe en diesel-, benzin- eller hybridbil igen.

LÆS OGSÅ: Nu får politiet mange flere nummerpladescannere

Den gruppe af bilister lægger især vægt på de lave driftsomkostninger, og at elbilen tilsyneladende kører mere behageligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvor mange bilister, den britiske virksomhed har spurgt om deres forhold til elbiler, vides ikke. Men undersøgelsen tegner et billede af, at to tredjedele af bilisterne endnu ikke er klar til at tage springet ind bag rattet i en elbil.

Det kan de dog blive tvunget til. I et land som Norge vil man fra 1. januar 2025 forbyde alle nye biler, der ikke udelukkende kører på strøm.

Og i Etiopien vil man allerede i år forbyde importen af diesel- og benzinbiler. Den beslutning har dog ikke noget med en klimadagsorden at gøre. Etiopierne har ganske enkelt ikke råd til andet. Læs mere om det her.

Tilbage hos englænderne kan bilisterne vente med at tage den beslutning til 2035. Sidste år udskød premiereminister Rishi Sunak, der samme år blev afsløret i at køre uden sele, at man rullede et forbud mod nye diesel-og benzinbiler en smule tilbage. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler