Annonce:

Manden bag ikonisk Top Gear-melodi er død

Manden bag BBC-programmet Top Gears ikoniske kendingsmelodi “Jessica” er død. Guitaristen Dickey Betts blev 80 år gammel.

Dickey Betts er død.

Det oplyser den efterladte familie i et opslag på Instagram.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den amerikanske guitarist blev 80 år gammel. Og hvis navnet ikke siger dig noget, så gør lyden af hans ikoniske melodi “Jesscia” helt sikkert.

I hvert fald hvis du har set Top Gear. Lige siden programmet blev sendt først gang i 1977 har det nemlig været fulgt af kendingsmelodien “Jessica”, som Dickey Betts skrev.

LÆS OGSÅ: Der er fundet kokain og snifferør i hjemmeplejebil

Egentlig ikke til programmet Top Gear. I stedet er melodien skrevet til bandet The Allman Brothers Band i 1972. Det instrumentale stykke musik blev egentlig til i 1972, men det var først året efter i december 1973, at det blev udgivet på plade.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Top Gear brugte første gang melodien 12. april 1977. Og i forskellige variationer hang “Jessica” ved, lige indtil BBC besluttede sig for at lægge programmet på is. Læs mere om det her.

Top Gear er dog ikke den eneste bilprogram, der lige nu ligger i dvale. Det samme gør The Grand Tour som Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond startede i 2015, efter Clarksons fyring fra netop Top Gear.

Første udgave af Grand Tour blev sendt året efter. Programmet blev forlænget med flere udsendelser og skiftede format undervejs. Men tilbage i november sidste år meldte værtstrioen ud, at de forlod programmet.

Amazon har dog ikke opgivet format. Og senest forlyder det, at et produktionsselskab har fået til opgave at forny konceptet og finde nye værter. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I klippet herunder gav den verdensberømte guitarist “Slash” melodien et skud i forbindelse med det sidste program i sæson 18. Det var helt tilbage i 2012.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler