Annonce:

Ny EU-regel vil hæve fartgrænsen – men kun i Sverige

Lige nu er det sådan, at de særlige, svenske biler kaldet ‘A-traktorer’ kun må køre 30 km/t. Det vil EU dog lave om til 45 km/t.

EU-Kommissionen har fremlagt et forslag til et nyt kørekortdirektiv. Noget unionspolitikerne ellers ikke har pillet ved siden 2006.

Og mens en række dumme forslag allerede er hældt ud af forhandlingerne igen, vil særligt et forslag, som stadig er med i forhandlingerne, kun gælde Sverige.

Svenskerne kan nemlig kører rundt i de såkaldte A-traktorer. Biler der er ombygget og begrænset til kun at kunne køre 30 km/t.

Det vil EU dog have hævet til 45 km/t. Altså den samme fart som en såkaldt ‘stor knallert’ må kører med herhjemme.

LÆS OGSÅ: Manden bag ikonisk Top Gear-melodi er død

Det skriver Europa-komissionen på sin hjemmeside.

Nu skal forslaget forhandles med EU’s medlemslande. Men det er fortsat uklart, hvornår en endelig beslutning om ændringer af kørekortreglerne træder i kraft. Især fordi der er valg til Europa-Parlamentet d. 9 juni i år.

Men der er alligevel en tidshorisont, EU-politikerne forventer at holde sig indenfor. Bliver det til noget med nye regler på kørekort-området, kan bilister forvente, at reglerne træder i krav i 2026 eller 2027.

Målet med de nye regler, at ingen må dø på de europæiske veje senest i 2050. Forslaget om de nye kørekort-regler kan dog også betyde at en streng, dansk straf skal gælde i samtlige 27 af EU’s medlemslande. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler