Annonce:

Dele af Canada forbyder selvkørende biler

I den canadiske provins British Columbia er selvkørende biler på niveau 3 blevet så forbudt, at bilerne ikke engang må køre på vejene uden systemet slået til.

Selvkørende biler deles ind i fem niveauer, hvor 1 er det laveste og 5 det mest avancerede.

Nu trækker den canadiske provins British Columbia grænsen ved niveau to. Alt derover bliver ganske enkelt forbudt at bruge på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Selv hvis bilerne har systemerne, men bilisterne undlader at aktivere dem, bliver det et nej tak fra regeringen i provinsen. Bilerne er forbudt, og det blev de 5. april.

Det skriver regeringen i den delvist selvstyrende provins på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Så mange biler er beslaglagt for vanvidskørsel på 3 år

– Disse nye regler vil gøre det sikrere på vejene, udtaler provinsens minister for infrastruktur og transport, Rob Fleming.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Med forbuddet kommer en straf også allerede på plads. Om end den varierer temmelig meget. Bilister, der bliver taget i selvkørende biler, risikerer nemlig alt fra 2.000 canadiske dollar, svarende til 10.000 danske kroner, til seks måneders fængsel.

Omvendt kan man sige, at der ikke er ret mange biler på vejene, der overhovedet kan køre selv på niveau 3, men de er der. Bilerne altså.

For eksempel kalder Mercedes det for Drive Pilot i elbilen EQS og i den nyeste version af S-Klassen. Det er usikkert, om den nye regel gælder for alle bilister på vejene i British Columbia, eller om det kun er et regelsæt, der gælder for bilister med postnummer inden for provinsen.

Og skal vi lige blive ved Mercedes engang, er bilmærket klar til at gå meget langt for at få udbredt teknologien i selvkørende biler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Faktisk er den amerikanske importør klar til tage skylden for samtlige ulykker, den slags biler laver. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler