Steve ejer hele 17 Volkswagen

Nogen vil sige, at det er mange lysende motorlamper.

En bilsamling. Enhver entusiast drømmer vel om det. Mercedes, Ferrari eller som i amerikanske Steve Smiths tilfælde noget mere jordnært som Volkswagen.


Jordnært er dog det sidste antallet af biler i Steve garage er. Han har nemlig hele 17 biler fra mærket at holde styr på.

Den model, der står Steve mest nær, er dog Golf Mk.I. Til Deutsche Auto Parts fortæller Steve, at han bor i en stat, hvor modellen er usædvanlig populær. Derfor har han sammen med sin bror kunnet købe syv eksemplarer af modellen, før de måtte lede andre steder.


Kun 18 biler tilbage
Det hele kan lyde en anelse dyrt. Både i indkøb og værkstedsregninger. Med en baggrund som ingeniør kan Steve heldigvis skrue i de gamle biler selv.

Samlingen – der stadig vokser – har meget at byde på. Men særligt én af bilerne er værd at kigge lidt ekstra efter. Som homologeringsbil, en bil VW skulle sende på gaden, hvis de ville køre WRC-rally i slut-80’erne, er der kun produceret 5.701 eksemplarer.

Og ifølge Motor1.com skulle der kun være omkring 18 eksemplarer af den bredbyggede Golf med G-lader tilbage i hele USA.

Og en af dem har Steve Smith altså nøglerne til.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk