Annonce:

Blæste alkometer over 0,5: 40-årig slipper for straf

Der er egentlig tale om spritkørsel. Og så ikke alligevel. En meget sjælden tilstand gør, at en bilist gik fri af en anklage om spritkørsel.

Politiets alkometer tog ikke fejl.

Alligevel kunne en 40-årig mand fra Belgien alligevel sno sig uden om en tiltale for spritkørsel. I retten beviste han nemlig, at hans krop selv kan danne alkohol.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fænomenet er også kendt som auto-brewery syndrome. Belgierens advokat, Anse Ghesquiere, hævder, at lignende tilfælde blot er fundet hos 20 mennesker før.

Det skriver CNN.

På den anden side kan belgieren altså blive beruset helt uden at indtage alkohol. Det skulle han dog først bevise i retten.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Da det først var på plads, at manden uden at indtage alkohol kan blive fuld, måtte retssystemet også anerkende, at det ikke er noget, loven tager højde for. Den 40-årige bilist kan derfor ikke straffes for sin kørsel.

Derfor blev den bøde og den betingede frakendelse, han helt tilbage i 2019 var blevet idømt, også annulleret. Manden kendte angiveligt ikke til sin tilstand dengang, men han må have vidst, at han ikke havde drukket noget.

For han valgte at protestere højlydt over bøden. Og det er altså først nu, at domstolene har valgt at give ham ret. Der er ikke noget at komme efter.

Belgierne kører i øvrigt efter samme promillegrænse, som vi gør herhjemme, nemlig 0,5 promille. Til forskel fra belgierne indeholder den danske lov dog også en bestemmelse om, at kørsel med en promille over 2,0 er vanvittigt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Faktisk ryger langt de fleste af de 3.200 biler, som de danske politikredse har beslaglagt for vanvidskørsel, på, at den enkelte bilist har drukket for meget. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler