Annonce:

EU vil undersøge om disse miljøzoner er ulovlige

I både Danmark og Sverige er der givet lov til at etablere såkaldte nulemissionszoner. Nu vil EU undersøge, om disse er ulovlige.

Allerede fra 31. december 2024 – altså allerede i år – vil bystyret i Stockholm forbyde alle biler med forbrændingsmotorer i bymidten, der skal omdannes til nulemissionszone.

I Danmark har alle kommuner fået lov til at indføre én nulemissionszone. Men det er slet ikke sikkert, at det kan lade sig gøre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Både Sverige og Danmark skal nemlig bøje sig for EU-lovgivning. Også på miljøområdet. Og her vil EU nu undersøge, om nulemissionszoner overhovedet er lovlige. Eller om de er i strid med princippet om fri bevægelighed inden for unionen.

Det skriver det svenske såkaldte miljøparti ‘De Gröna’ i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Jysk bilforhandler blev smidt i fængsel – ejendom solgt for millioner

Den lov, der lægges ned over Stockholm, forbyder alle personbiler, der kører på benzin eller diesel, inklusive hybrider og plug-in hybrider, i bymidten. For tunge lastbiler vil plug-in hybriderne fortsat være tilladt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Altså som det ser ud nu. EU skal nu bruge tre måneder på at finde ud af, om de strenge nulemissionskrav i Stockholm er lovlige.

Det er dog ikke kun her i Europa, at flere lande ønsker at jage bilisterne ud af byerne med stadigt strengere krav til udledningen fra bilerne.

Flere amerikanske delstater ønsker på samme måde helt at forbyde nye diesel- og benzinbiler i 2035. Et forbud EU allerede vedtog sidste år. Men som faktisk møder massiv modstand og flere krav om tilbagerulning. Læs mere om det her.

Herhjemme varsler en kommune som Aarhus, at man ser på, om man kan slippe afsted med at pålægge bilisterne en ekstra afgift. En afgift som kun gælder på kommunens veje.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Omvendt forventes styret på den spanske ferieø Mallorca at ophæve et forbud salget af nye diesel-og benzinbiler, som ellers står til at træde i kraft lige om lidt. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler