Porscheboss bliver chef for hele VAG-koncernen


Den 1. september får alle VAG-koncernens bilmærker en ny øverste chef. Han fortsætter desuden som Porsches direktør.

Han er allerede Porsches øverstbefalende. Men fra den 1. september skal han være direktør for det hele. Altså det hele inden for VAG-koncernen. Om lidt overtager Porsches Oliver Blume nemlig ansvaret fra den nuværende bestyrelsesformand Herbert Diess. Det oplyser VAG-gruppen i en pressemeddelelse.

Blume siger selv, at han forventer at være Porsches direktør ‘på den lange bane’. Også efter den planlagte børsnotering. Her kan du i øvrigt læse mere, om hvordan Porsche måske er nødt til at skrue ned for sine forventninger til netop børsnoteringen. Det er ikke sikkert, tyskerne er så meget værd, som de selv mener.

LÆS OGSÅ: Toyota vil – også – lave syntetisk benzin

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Blume blev en del af VAG-koncernen for snart 30 år siden. I løbet af årene har han haft ledelsesposter hos både Audi, Seat og Volkswagen, inden han rejste til Zuffenhausen og chefgangene hos Porsche i 2015. Inden han nåede den ypperste direktørstol her, var han ansvarlig for produktion og logistik. VAG-gruppens bestyrelse blev han en del af i 2018, og det er altså den, han lige om lidt står i spidsen for.

Senest har Oliver Blumes Porsche blandt andet investeret over 100 millioner euro i det syntetiske benzin e-fuel. Brændstoffet, mener Blue, skal betragtes som en del af fremtiden på lige fod med rene elbiler.

Ses vi til Auto Show?


Præcis hvorfor Herbert Diess har fået sparket vides ikke. Volkswagen siger i hvert fald ikke noget om det. Men ifølge flere medier tabte han opbakningen fra den magtfulde Porsche–Piëch-familie som sidder tungt på beslutningerne i VAG-koncernen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk