Annonce:

Professor advarer mod at dele hemmeligheder i en Volvo

Cybersikkerhedsforsker og professor Pontus Johnson mener, at det er en rigtig dårlig idé at tale hemmeligt i kinesiske biler.

Hvis man gerne vil holde på en hemmelighed, skal man generelt ikke fortælle den videre. Og da slet ikke i en Volvo bygget efter 2010.

Her overtog kinesiske Geely nemlig kontrollen med Volvo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samtidig ser det kinesiske diktatur ser stort på, alt hvad der bare lugter lidt af privatliv. Sammenholder man det med, at moderne biler indsamler data i stor stil, mener cybersikkerhedsforskeren og professor Pontus Johnson, at man gør bedst i at holde mund.

I hvert fald i en Volvo, der er bygget efter Volvo blev kinesisk. Det fortæller forskeren i et interview til svenske SVT.

LÆS OGSÅ: Overgangen til elbiler kan være skadelig, siger EU

Kinesiske virksomheder er forpligtet til at videregive alt information, de indsamler, til det kommunistiske styre i Bejing.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv er Volvo Cars overbevist, om at man ikke videregiver nogen form for informationer fra bilerne. Men mærket vil kun fortælle, at man i biler bestilt af myndigheder kan slå ‘kommunikationen’ fra.

På trods af det kører af de Volvo’er, myndighederne råder over, rundt uden kommunikationen ‘slået fra’. Det gælder eksempelvis biler fra svenskernes svar på Forsvarets Efterretningstjeneste.

Herfra lyder det dog, at man er opmærksom på problemet. Men at man i øvrigt aldrig drøfter ‘klassificerede emner’ på andre end sikkerhedsgodkendte steder. Og sådan noget er Volvos biler ikke.

–  Min anbefaling er ikke at fortælle hemmeligheder, når man kører i en Volvo, siger Pontus Johnson til SVT. 

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler