Reklame:

Toyota vil – også – lave syntetisk benzin

Toyota og tre andre japanske bilproducenter er gået sammen om at udvikle syntetisk brændstof – det såkaldte e-fuel.

Modsat flere andre bilproducenter har Toyota længe stået på, at forbrændingsmotoren ikke er et overstået kapitel. Så sent som sidste svor Toyota sammen med en række andre japanske bilmærker, at de vil redde forbrændingsmotoren.

Det kom frem på et fælles pressemøde i november 2021. Og nu er det nyt. Sammen med  Subaru, Suzuki, Daihatsu, ENEOS Corporation og Toyota Tsusho Corporation fortæller Toyota, at man har stiftet en ‘research-alliance’. Alliancens formål er at ‘optimere fremstillingen af brændstoffer’. Det både på en billigere og mere bæredygtig måde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


I en pressemeddelelse fortæller bilmærkerne, at de vil finde frem til effektive måder at fremstille biobrændstof ved brug af brint, ilt og CO2 på. Derudover vil alliancen af bilmærker designe, bygge og drive produktionsfaciliteter, hvor bioethanol skal fremstilles.

De japanske bilproducenter er ikke alene i arbejdet med at fremstille syntetisk benzin. Porsche har allerede en fabrik i Chile som netop fremstiller e-fuel. Fabrikken støttes blandt andet af Siemens. Porsches topchef, Oliver Blume, har da også for nyligt fortalt, at e-fuel er en del af fremtiden. Det på lige fod med den rene elbil.

Det heller ikke længe siden, at Porsche fortalte, at man skød yderligere 75 millioner euro i udviklingen af e-fuel. Dermed har tyskerne smidt over 100 millioner euro i projektet. Og mærket udelukker ikke yderligere investeringer.


Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?