Porsche er måske ‘kun’ 446 milliarder kr. værd


Porsche er på jagt efter en børsnotering, der sikrer Zuffenhausen-bilbyggerne en værdi på 90 milliarder euro. Men mærket må måske tage tage til takke med langt mindre.

Først fortrød de. Men nu vil Porsche alligevel på børsen. Det betyder, at du og jeg inden længe kan eje større eller mindre dele af bilmærket. Men det bliver dyrt – spørgsmålet er hvor mange milliarder euro, Porsches værdi skal tælles i.

Det første meldinger og vurderinger fra analytikere lød på svimlende 90 milliarder euro. Det svarer til 669 milliarder kroner. Men det er mærket fra Zuffenhausen måske slet ikke værd.

Nu forlyder det, at det er mere realistisk for Porsche at hente 60 milliarder euro på en børsnotering. Bevars, i dansk valuta er det stadig tæt på 500 milliarder kr. 466 milliarder kr. for at være helt præcis.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Balladen om Porsches præcise værdi skyldes ifølge Reuters intern uenighed blandt mærkets nuværende ejere. I det tyske kan man tilsyneladende ikke blive enige om udbudsprisen. På den anden side noterer Porsches økonomichef Lutz Meschke sig, at ‘firmaet har robuste finanser’.

Porsche er mange penge værd – spørgsmålet er hvor mange
Når 2022 er ovre, burde Porsche ifølge økonomichefen kunne se den samlede indtægt vokse til 38 milliarder euro. Og det er faktisk selvom antallet af leverede biler er faldet med 5 procent i forhold til sidste år, hvor man havde indtægter for 31 milliarder euro.

Ses vi til Auto Show?


Uanset prisen, som Porsche ender med at udbyde aktier for, er det ikke alle der er lige begejstret for idéen. Reuters har talt med en af de 20 største aktionærer i VAG-gruppen. Dog uden præcist at nævne hvem.

Andelen af aktier er nemlig så lille, og uden af en type uden stemmeret, at investorerne vil have en lille måske slet ingen indflydelse på firmaet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk