Annonce:

Nu kører Porsches racerbiler kun på syntetisk benzin

Bilerne i Porsche Supercup kører nu kun på syntetisk benzin. Det anslås, at hvert hold skal bruge 50.000 liter ‘e-fuel’ i løbet af sæsonen.

Porsche Supercup er gået over til syntetisk benzin. Brændstoffet, der kommer fra Porsches brændstoffabrik i Chile, skal bruges i de i alt 32 biler i serien.

Porsche siger selv, at brændstoffet næsten er CO2-neutralt, og at hvert hold formentlig vil bruge 50.000 liter af det syntetiske benzin i løbet af 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser tyskerne fra Zuffenhausen i en pressemeddelse.

Supercup’en – og dermed de hurtige 911-racere – kører også i år som en supportklasse i forbindelse med 8 europæiske Formel 1-løb.

LÆS OGSÅ: Overgangen til elbiler kan være skadelig, siger EU

Det første løb skal køres i forbindelse med Emilia-Romagna grandprixet den 19. maj, før 911’erne og Formel 1-bilerne kører hver til sit efter Italiens grandprix i september.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er første gang, Supercup-bilerne kører på helt syntetisk benzin. Men e-fuel er ikke noget nyt i 911’erne. Faktisk har bilerne lige siden 2021 uden problemer kørt på delvist syntetisk benzin.

Et fuldstændigt syntetisk brændstof er der da heller ikke tale om. I hvert fald vil Porsche i første omgang kun stå ved, at benzin ‘næsten’ er CO2-neutral.

Når det så er sagt, fortsætter Porsche med at udvikle og investere i det syntetiske brændstof. Der skal foruden fabrikken i Chile produceres e-fuel i USA, Australien og Uruguay.

Til at begynde med vil Porsche kun bruge det kunstigt skabte benzin i racerbiler. Men der er intet i vejen for at hælde det på gadebiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hos konkurrenterne fra Stellantis vil man allerede nu stå inde for, at 28 millioner af de biler, koncernen har produceret gennem tiden, problemfrit kører på benzinen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler