Annonce:

England dropper obligatorisk fartbegrænser i nye biler

Fra 6. juli 2024 skal den såkaldte ‘intelligent speed assistance’, der gør bilister opmærksom på, at de kører for hurtigt, være i alle nye biler inden for EU. Her står England uden for og siger nej.

Alle biler, der sælges i EU’s 27 medlemslande, skal fra 6. juli 2024 være udstyret med den obligatoriske fartbegrænser ‘intelligent speed assistance’ (ISA).

Systemet skal allerede, når fartgrænsen er overskredet med 1 km/t give en visuel advarsel, og ved 2 km/t over grænsen skal bilen hyle op om det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

ISA er også designet til selv at kunne tage farten af biler og øge modstanden i speederpedalen, hvis bilisten bag rattet ignorere advarslerne. Hvordan bilmærkerne implementerer reglerne, er dog op til dem selv.

Men i England, som meldte sig ud af EU, siger man nu nej til fartbegrænseren. Efter udmeldingen af EU i 2020 har englænderne ellers lagt sig tæt ad unionens lovgivning.

LÆS OGSÅ: 20-årig dansker i spil til Formel 1-sæde: “Ingen kommentar”

Men ved fartbegrænseren i nye biler trækker den engelske regering en markant streg i sandet. Her vil man ikke være med længere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver avisen The Telegraph.

Selv forventer EU, at den nye både at begrænse bilisters bevægelsesfrihed på vil reducere antallet af dødsulykker med 20 procent. ISA vil også hjælpe bilisterne med at undgå fartbøder, forsvarer EU sig med.

EU har et mål, om at ingen må dø på unionens veje senest i 2050. Men allerede inden 2038 forventer EU, at man med en række nye forbud rettet mod bilister vil have forhindret 140.000 ulykker med alvorlige kvæstelser og 25.000 dødsulykker.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler