Annonce:

EU-regel stopper overvågning i politibiler til 2 mia. kroner

EU’s beskyttelse af privatlivets fred forhindrer politiet i at udstyre patruljevogne med 360 graders kameraer. Kollegerne i Sverige er allerede i problemer.

Politiet må og kan meget i jagten på fartsyndere.

Men én ting, de ikke må, er at filme med 360 graders kameraer i politibiler. Det fik politiet i Sverige allerede at vide sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her har man ellers både bestilt og betalt for 2.200 nye Volvoer til en værdi af mere end 2 milliarder svenske kroner. Det svarer til 1,28 milliarder danske kroner.

Men politiet må på grund af EU’s såkaldte databeskyttelsesregler – også kendt som GDPR-reglementet – ikke tage alt udstyr på bilerne i brug.

LÆS OGSÅ: Overgangen til elbiler kan være skadelig, siger EU

Det fortæller Sofia Hellqvist fra svensk politis pressetjeneste til Carup.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De nye Volvoer er nemlig bestilt med både radar og kameraudstyr til overvågning af de svenske bilister. Men den slags kan Polisen foreløbig glemme alt om at slå til. For det er ulovligt.

GDPR-reglerne satte i første omgang et totalt stop for politiets brug af teknologien. Ligesom EU forlangte, at svenskerne foretog flere ændringer.

Først halvandet år efter de ændringer kan svensk politi nu begynde at bruge teknologien. Men det er stadig kun på forsøgsbasis og i et meget begrænset omfang.

Herhjemme er politiet underlagt de samme regler som svenskerne. På den anden side kan der godt sniges mere overvågning af bilisterne ind i politiets våbenarsenal. Og det benytter dansk politi sig i høj grad af. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Noget andet er, at politiet i Danmark ikke vil ud med, hvor i landet man ‘skjuler’ den stationære nummerpladegenkendelses-overvågning af bilisteerne. Alligevel er den kortlagt og fuldt ud offentlig tilgængelig. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler