Annonce:

Har været ulovligt siden 2021 – først nu koster det kørekortet

Det ser ikke bare dumt ud. I 2021 blev det også ulovligt med det såkaldte Carolina Squat. Efter en overgangsperiode slår politiet i den amerikanske delstat North Carolina nu ned på bilisterne.

I den amerikanske delstat North Carolina er det populært at lave Carolina Squat på SUV’er og pickups. 

Helt konkret går det ud på at hæve bilerne meget foran for til gengæld at sænke dem umanerligt meget bagtil. I 2021 blev det dog gjort ulovligt i delstaten. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er bare ikke alle bilisterne, der har forstået eller fået den besked.

Og nu har politiet i North Carolina fået nok af den ulovlige kørsel. Loven er indfaset langsomt, men nu er en periode med advarsler og løftede pegefingre ved at udløbe.

LÆS OGSÅ: Var Danmarks mest populære bil – nu styrtdykker salget

Det skriver Jalopnik.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I juni måned vanker der bøder, hvis politiet i delstaten ser biler kører rundt på den måde. Straffen ligger dog i den ‘lave’ ende. Først gang koster det 100 dollar, så 200 og 300 dollar tredje gang.

I fjerdegangs-tilfælde ryger kørekortet i 6 måneder. Det dog ikke kun i North Carolina, at bilisterne kører rundt på den forkerte side af færdselsloven uden at tænke over det.

Det sker også på den anden side af Atlanten. Altså herhjemme. Tilbage i september sidste år måtte en dengang 29-årig kvinde aflevere sit kørekort til politiet for en ‘hverdags-forseelse’.

I domsudskriften stod der, at kvinden kørte 112 km/t på Fynske Motorvej ved Langeskov, da hun blev stoppet af politiet. En efterfølgende udmåling viste dog, at hun holdt alt for lidt afstand til trafikken foran.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Kvinden var helt nede på en afstand til den forankørende mellem 11,2 og 13,7 meter. Loven siger minium 24 meter. Og så røg kørekortet altså. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler