Politiet: Her var bilist utrolig tæt på at miste bil og kørekort

Foto: presse-fotos.dk

En 30-årig mand slipper med en heftig bøde og kontrollerende køreprøve. Sådan havde det ikke set ud, havde højrefoden været bare lidt tungere.

Lørdag eftermiddag var Midt- og Vestsjællands Politi på fartkontrol med en laser ved Køge Gymnasium. Og klokken 15.42 var man meget tæt på at knalde en vanvidsbilist, da en 30-årig mand fløj forbi lasermålingen med 91 km/t. Det skriver SN.dk.

På strækningen er den højst tilladte hastighed 50 km/t. Bare 8 km/t mere havde altså kostet manden både kørekort og bilen, fordi kørslen så vil kunne kategoriseres som vanvidsbilisme.

Billigt slipper manden dog ikke. For da han blev stoppet af politiet, blev han gjort bekendt med at han netop havde mistet kørekortet betinget. Vil han beholde førerretten, kræver det, at han består en ny kontrollerne teori- og køreprøve.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den 30-årige skal i øvrigt være ekstra påpasselig i trafikken fremover. Det klip, han har fået i kørekortet, gælder som for alle andre bilister de næste tre år. Får han bare to klip mere, ryger kortet ubetinget.

Bøden løber op i 5.400 kr. plus bidrag til Offerfonden på 500 kr. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk