Annonce:

Dom om konfiskeret bil kan ankes, siger Højesteret

Det er ikke sikkert, at staten får lov til at konfiskere endnu en leasingbil. I hvert fald har en bilist nu fået Højesterets ord for, at dommen kan ankes.

Torsdag i denne uge har Højesteret afgjort, at en bilist kan anke den landsretsdom, der ellers har betydet, at staten kan konfiskere hans leasingbil for vanvidskørsel.

Det fremgår af domstole.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Manden mistede i første omgang leasingbilen, fordi hans søn, som ikke havde fået lov til at bruge den, blev taget i at køre kap- og væddeløbskørsel. Populært kaldet gaderæs.

Manden, der havde leaset bilen, mener derfor, at det er for indgribende en konsekvens, at han mister bilen.

LÆS OGSÅ: Der er fundet kokain og snifferør i hjemmeplejebil

Det ville Vestre Landsret i første omgang ikke give ham ret i. Men det vil Højesteret altså gerne. Faktisk siger Højesteret, at manden kan anerkendes som part i sagen, fordi han skal betale det økonomiske tab, leasingselskabet har haft på konfiskationen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Afgørelsen fra Højesteret kommer i samme uge, som Rigspolitiet har offentliggjort, at der på tre år er beslaglagt – men ikke konfiskeret – næsten 3.000 køretøjer for vanvidskørsel i Danmark.

– Vi kan se på antallet af beslaglæggelser, at stramningerne har været helt nødvendige. Men vi er ikke i mål endnu. Det kræver også en adfærdsændring, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i den forbindelse.

Allerede i marts sidste år meddelte regeringen, at man vil stramme reglerne for vanvidskørsel yderligere. Eller i hvert fald se på mulighederne for det. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler