Annonce:

Er det her verdens laveste kilometertal på en BMW E36?

Den har eksisteret i 28 år. Men det er ikke blevet til meget asfalt for den calypsorøde BMW E36 3-Serie. Faktisk viser speedometeret uhyre få kilometer.

E36 3-Serien var et kæmpe hit for BMW. Samlet set byggede tyskerne mere end 3 millioner E36’ere fordelt på flere karosseriformer.

Så mange er der ikke tilbage i dag. Langt fra faktisk. Det skyldes dog ikke kun, at bilen som brugt var/er en billig genvej til forholdsvis mange hestekræfter og baghjulstræk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Modellen havde en svaghed for rustangreb af den helt onde slags. Når det så er sagt, findes der stadig uhyre fine eksemplarer af modellen derude. En af dem står hos forhandleren Oldenzaal Classics i Holland.

Bilen, der er fra 5. marts 1996, har næsten intet udstyr. Faktisk har den første ejer sparet selv tågelygterne væk. Til gengæld er det originale klimaanlæg krydset af på udstyrslisten.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Derudover finder du ikke meget andet i bilen end et rat, tre pedaler, elruder- og elspejle (foran) og så selvfølgelig en rækkeseksmotor. ‘Desværre’ kun den mindste M50-motor. Det vil sige en to-liters sag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men er du klar til kilometertallet? For ifølge den hollandske forhandler har bilen stået opbevaret tørt og godt det meste af sit liv. Og det ses på triptælleren.

På 28 år er det blevet til bare 1.430 kilometer. Det er kun lidt mere end 50 kilometer om året! Og den slags koster lidt.

For selvom himlen hænger ned og flere af gummilisterne er blevet skøre (typiske 3 Serie-fejl i 90’erne, red.), vil forhandleren have hele 27.500 euro for bilen. Det er 205.000 danske kroner, før en eventuel registreringsafgift er betalt.

Til gengæld følger alle fire originale nøgler med bilen. Det samme gør de oprindelige Pirelli P6000-dæk. Efter så mange år væk fra vejene kan der heller ikke være meget at komme efter på den vinrøde lak.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Men hvad siger du? Findes der – pånær BMW’s egne eksemplarer – biler med lavere kilometertal derude?

Og ja, vi har tjekket mobile.de. PS: Der står et lignende eksemplar hos den samme hollandske forhandler.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler