Reklame:

Ingen forsinket aprilsnar – Dacia vil køre rally: “Har hyret 9-dobbelt verdensmester”

Det er ingen dårlig joke. Fra 2025 vil det Renault-ejede rumæner-mærke køre med i World Rally-Raid Championship og Dakar Rally.

Hvad skal Dacia på rallyscenen? Deltage selvfølgelig. Det er i hvert fald rumænermærkets ambition. Og ikke bare det – Dacia skal køre rally allerede i 2025.

Bag rattet har man allerede én kører. Eller i hvert fald en aftale med ham. Det er nemlig lykkedes Dacia at få den 9-dobbelte WRC-vinder Sebastian Loeb med på idéen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hvilken bil, de franske stjerne skal bag rattet, vil rumænerne endnu ikke sige noget om. Men de vil godt fortælle, at der bliver kørt på syntetisk benzin – det såkaldte e-fuel – til den tid.

Loeb bliver dog ikke den eneste på Dacias lønningsliste. Rumænerne har også gjort spanske Cristina Gutiérrez Herrero til en del af projektet. Hun er ikke hvem som helst.

LÆS OGSÅ: Nederlag til politiet – her blev der IKKE holdt fest i fotovognene 

Som den første kvinde nogensinde er det lykkes hende at gennemføre Dakar-løbet, der med rette betragtes som verdens hårdeste rallyløb.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Cristina Gutiérrez Herrero har desuden deltaget i alle Dakar-løb siden 2017. Om hun kan vinde det hele med Dacia, må vi vente nogle år endnu med at finde ud af.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?