Annonce:

Ayrton Sennas helt egen Honda NSX søger ny ejer

Ayrton Senna var ikke bare én af de mest legendariske Formel 1-kørere nogensinde, han var også involveret i udviklingen af den første Honda NSX. Nu skal hans egen bil finde en ny ejer.

Før han i en alt for tidlig alder af bare 34 år omkom under Italiens grandprix i 1994, nåede Ayrton Senna at blive Formel 1-verdensmester hele tre gange.

Han nåede også at være med til udviklingen af den første Honda NSX. Faktisk spillede brasilianeren en afgørende rolle i udviklingen af bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

På Sennas opfordring gav Honda eksempelvis en gevaldig opstramningen, inden serieproduktionen af NSX blev sat i gang i 1990.

Og nu skal det røde eksemplar, han selv ejede, finde en ny ejer. Senna ejede yderligere to NSX’er. Men nu er den ene dukket op med et “til salg”-skilt i forruden (som i øvrigt er ulovligt nogle steder – læs mere her) og en uhyggelig pris.

Bilen skal i dag koste svimlende 500.000 euro, hvis ejeren, der bor i England, skal slippe den. Det svarer til 3,8 millioner danske kroner.

LÆS OGSÅ: Sådan er danske bilister stillet, hvis Fisker går konkurs

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det er nu ikke fordi, bilen har stået stille, siden den blev indregistreret i Sennas navn i 1991, da Formel 1-stjernen boede i Portugal. Bilen har chassisnummer 233.

Triptælleren i speedometeret viser, at den 3-liters V6-motor sammen med resten af bilen har tilbagelagt 62.000 kilometer. Nuvel, det er ikke meget på de 33 år, der er gået siden.

V6-motoren sørgede i øvrigt for, at NSX’eren var godt for 274 hestekræfter og 283 Nm. Nok til at 0 til 100 km/t er en disciplin overstået på 5,6 sekunder.

NSX’erens køreegenskaber betød, at den kørte i cirkler om den mægtige Ferrari Testarossa. I hvert fald kunne den italienske V12’er ikke følge med Hondas halvt så mange cylindre rundt på Nürburgring.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Faktisk var den japanske sportsvogn over 1 minut og 1 sekund hurtigere end Ferrarien rundt på banen med tilnavnet ‘det grønne helvede’.

Senna nåede aldrig at se, hvad NSX endte med at blive til. Honda havde ellers planer om, at den næste model skulle have en V10-motor. Men det blev droppet. Og i dag findes Honda NSX slet ikke i modelprogrammet.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler