Annonce:

EU gør det nemmere at straffe disse bilister i Danmark

EU-Parlamentet er blevet enige om, at det skal være nemmere at straffe udenlandske bilister. De nye regler vil også gælde i Danmark.

Herhjemme gøres der i forvejen ikke forskel på, hvor eksempelvis en vanvidsbilist kommer fra. Nummerpladerne er ligegyldige. Bilen ryger i politiets varetægt uanset hvad.

Men nu er EU-Parlamentet blevet enige om, at det skal være nemmere at straffe udenlandske bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i 2019 slap fire ud af 10 udenlandske bilister fra at blive straffet, bl.a. fordi de ikke kunne identificeres, eller fordi den udenlandske bilist ikke kunne tvinges til at betale bøden.

Men det er netop, hvad EU nu vil gøre nemmere. For det første indføres en “automatiseret informationsudveksling” mellem myndighederne i de forskellige EU-medlemslande.

LÆS OGSÅ: EU dropper flere tåbelige kørekort-regler

– Det er ærgerligt, at vi stadig ikke har mulighed for at uddele “klip” til bilister med udenlandske kørekort, det er noget EU-politikerne skal vende tilbage til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Men uanset hvad er dette et skridt fremad for trafiksikkerheden, siger Ellen Townsend fra European Transport Safety Council i en pressemeddelelse.

Hvornår de nye regler træder i kraft, vides endnu ikke. Men det er ikke de eneste stramninger og nye regelsæt på vejene, som EU har varslet.

Politikerne i Bruxelles har blandt andet kigget på en dansk særregel, når det kommer til at stramme skruen om unionens bilister. Læs mere om det her.

Men der er også regler på vej, som kun rammer enkelte lande. EU vil eksempelvis forlange, at Sverige giver de såkaldte A-traktorer lov til at køre 45 km/t.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I dag skal alle den slags køretøjer være begrænset til højst 30 km/t. Omvendt vil EU også kigge på, om visse miljøzoner overhovedet er lovlige. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler