Annonce:

Audi vil lade bilister læse avis og køre bil samtidig

I mange af verdens lande er det ulovligt at køre bil og tale i håndholdt mobiltelefon. Nu forsøger Audi sig med aviser direkte i bilen.

Assistentsystemer i nye biler holder ikke bare vejbaner og afkoder færdselstavler. Snart læser de også aviser.

I hvert fald i Audis kommende biler. Et nyt samarbejde med den tyske virksomhed Articly betyder nemlig, at alverdens avisnyheder finder vej ind i Audis biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser Articly i en pressemeddelelse.

Helt konkret er avis-appen tilgængelig for alle Audi-ejere i en bil, der er fra modelåret 2024 eller nyere. Dog kræver det, at bilen har den nyeste software fra Audi.

LÆS OGSÅ: EU-domstol vil frikende Danmark for kontroversielt lastbilforbud

Appen kan indtil videre bruges gratis. Men det stopper i midten af 2024 – altså allerede i år – herefter skal der betales, hvis bilen skal læse nyheder på farten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der er dog den regel, at føreren skal holde begge hænder på rattet og kigge lige ud på vejen. Ellers nægter systemet ganske enkelt at virke.

Nyheds-appen er kun én af mange tredjeparts-programmer, som Audi allerede har, og i fremtiden vil udstyre sine biler med.

I marts 2023 lagde mærket en række streamingtjenester – bl.a. svenske Spotify – ind i infotainment-systemet på flere udvalgte modeller. Bl.a. A3, A4/A5, A6 og Q8.

Audi er langt fra de eneste med et hav af underholdningsmuligheder i nye biler. Det er dog meget forskellligt, hvordan bilmærkerne griber mulighederne an.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Også når det kommer til deres egne muligheder for at styre, hvad bilisterne kan og frem for alt ikke kan. BMW fik eksempelvis mange verbale tæsk for at tage betaling for sædevarme.

Faktisk fik idéen så dårlig en modtagelse, at tyskerne endte med at fortryde beslutningen. Ingen ville betale for det. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler